вівторок, 3 березня 2020 р.

                Свято для людей поважного віку "Ми українці-велика родина"


     1 березня не є особливою датою в календарі. Та саме цього дня Товстенський сільський Будинок культури зібрав в своєму затишному залі жителів села Товсте і Кут. Прибули сюди і гості-працівники Гусятинського територіального центру з керівником Добровольською Оксаною Ярославівною. Та з особливим нетерпінням очікували на тих, хто дуже потребує спілкування, уваги і давно вже не виходив за межі власного подвір'я. Зазвичай до таких людей приходить соціальний працівник: розкаже сільські новини, зайде в магазин чи аптеку за потрібним товаром, розрадить. Першого березня ці поважні люди залишивши у власних домівках свої сумні думки прийшли, щоб побачити святкове дійство, помилуватися різнобарв'ям вишиванок, яскравими квітами українських віночків.
    Звучали на святі українські пісні, вірші, гуморески, сценки і навіть запальні українські танці, які присутнім демонстрували читачі 1-8 класів.
     Шквал оплесків зірвав виступ найменших читачів Білянського Владислава і Козлової Діани. Діти зіграли сценку "Несе Галя воду". Від сміху у всіх присутніх на очах бриніли сльози.
      Особливими оваціями зустрічали глядачі чоловічий квартет у складі Чачковського З.Б, Шварновського А.Й, Берницького В.З, Кокольського В.Д. Українська пісня полонила увесь зал, бо квартету підспівували всі присутні.
    Директор територіального центру Добровольська О.Я





у заключному слові наголосила на тому, що сьогодні ми мало замислюємося над тим, хто ж такі "люди похилого віку", чим маємо завдячувати їм. Передусім, це люди, які піднялися на найвищі вершини життя, з яких воно бачиться більш реальним, без оман. Їхнє найбільше багатство, досвід, знання, вміння і мудрість. Нехай у цьому стрімкому світі завжди по-особливому світиться родинний теплий вогник-вічне джерело наснаги і любові.
    Свято закінчилося солодким частуванням

Немає коментарів:

Дописати коментар