вівторок, 1 травня 2018 р.

Викладка літератури: "Чорнобиль:чорний спомин, вічний біль

І знову я туди не повернусь,
А там так само вишня розквітає
Сумує за домівкою дідусь,
І був там рай, та вже його немає


26 квітня 1986 р. Мирна весняна українська ніч. О 1 годині 23 хв. 40с. Над 4 реактором Чорнобильської АЕС несподівано розірвало темряву велетенське полум'я. І першими на захист своєї землі, народу до палаючого реактора прибули пожежники. Перебувати в епіцентрі вибуху було рівносильно самогубству. Ніхто із цієї команди не здригнувся не відступив перед лицем неймовірної небезпеки. Та ніч 26 квітня стала для них фатальною.
  Чорнобиль. Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум'янітиме чорним вогнищем скорботи. Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною.
  В бібліотеці-філії с.Товсте розгорнуто викладку літератури "Чорнобиль: чорний спомин, вічний біль". Тут можна знайти відомості про тих, хто першим вступив у бій зі смертельним вогнем, прочитати спогади очевидців про страшну трагедію. Переглядаючи представлені матеріали мимоволі починаєш розуміти про те, що атом може бути не тільки мирним і обов'язково пам'ятати про те, що урятований світ-найкращий пам'ятник тим, хто загинув у чорнобильському пеклі. Робімо все для того, щоб ніколи не падала на землю гірка зірка Полин

Немає коментарів:

Дописати коментар