середу, 23 травня 2018 р.




Віртуальна подорож "Мандруємо Європою"
Слово "Європа" для кожного українця вже стало знаковим і означає значно більше, ніж частина світу, в якій ми живемо. З географічним розташуванням нам пощастило: ми народилися в самій душі Європи-в її географічному центрі.
У 1887 р. на Закарпатті, на правому березі Тиси, було встановлено двометровий геодезичний знак, що позначає географічний центр Європи.
З 2003 р. в третю суботу травня в Україні відзначають День Європи. Святкували це свято в бібліотеці-філії с.Товсте. Там зібралися читачі 4-6 класів, щоб помандрувати країнами Європейського Союзу. Завітали мандрівники до наших сусідів поляків. Дізналися легенду про заснування міста Гнізно, яке колись було столицею Польської держави. Цікаво, що слово "Польща" походить від назви племені "поляки", що означає, люди, що живуть у відкритих полях. Завітали ми й у країну смачної піци, пасти, оливок і сонячного настрою-Італію. Тут знаходиться найвища європейська гора (3807 м)-Монблан. Щорічно Італію відвідують 50 млн туристів зі всього світу. Далі наш маршрут проліг у Францію, де знаходиться найбільша кількість замків-4969, і знаменита Ейфелева вежа, яка була побудована спеціально для Всесвітньої виставки. Далі була Фінляндія-де найчистіша в світі вода і найбільше в світі островів. Побували ми і в Данії-батьківщині конструктора "LEGO". Вразила нас Швеція, де найбільша тривалість життя.
Мандрівка була цікавою і захоплюючою. Учасники мандрів втомились і щоб відновити сили смакували ароматною кавою з смачнющим печивом. Точнісінько так, як в Європі



Немає коментарів:

Дописати коментар